#augustiutmaningen
Publicerat den

Godmorgon! Vad har jag gjort egentligen? Jag har antagit mig en utmaning som några tjejer från dansen hittat på. Det går ut på att vi ska träna 21 dagar, då styrka, kondition och stretch, samt utesluta socker och minska på snabba kolhydrater. Allt detta för att förbereda oss på höstterminen. Jag har så dålig självdisciplin så detta är perfekt. Nu när vi är några stycken kan jag knappast dra mig ur. Det blir ju jättepinsamt sen när dansklasserna börjar! Haha. 

Nu ska jag träffa Lisa, planera inför denna utmaning och kanske dansa lite.

Helsvejs!

Min frukost






Godaste hamburgaren
Publicerat den



På kvällen efter exhibitionen åt vi på en restaurang jag inre minns namnet på. Men jag tog i alla fall en hamburgare som var riktigt god!



Harry Potter the exhibition
Publicerat den


Så idag har jag vart med om den lyckligaste dagen i mitt liv. Det var helt fantastiskt verkligen! Dock blev jag hur rädd som helst i början av utställningen. Det blev nämligen strömavbrott. Men under tiden fick vi ta kort med sorteringshatten på och sedan kom strömmen tillbaka så det var lugnt ändå.


Efter hela utsällningen med allt från kläder, rekvisita och figurer kom vi in i shoppen. Jag köpte Hermiones trollstav, wanted-affisch på Sirius Black, Gryffindor t-shirt, Bertie botts bönor i alla smaker och ett häfte med bilder och förklaringar från hela utställningen. Dyrt men där inne tänkte jag inte pengar alls.








In the moment
Publicerat den

Dans, dans, dans....

 
Nu riktigt gör det ont i mig av saknad. Något som är så självklart resten av året, något som är en sån stor del av mig annars, är helt plötsligt bara är borta.
 
Okej, dansen är inte borta från mig, jag dansar så gott jag kan här hemma. Men jag saknar klasserna. Tänk att jag annars tar dansklasser flera gånger i veckan. Det känns som om jag inte uppskattar det tillräckligt när det väl är. Men så är det väl med allt. När något man älskar, men ändå tar för givet, helt plötsligt försvinner (mobilen typ) är det ju hemskt. Uppskatta era mobiler nu och var glada att de finns där.. nej jag skoja. Baj



Braids
Publicerat den



På stranden en dag blev det massa flätat. Så himla roligt! Önskar att mitt eget hår var så tjockt och fint som dessa tjejers.




Wishlist
Publicerat den

Wihslist
Tja. Måste egentligen spara pengar men någon gång innan skolan börjar ska jag och min syster till Göteborg och shoppa. Jag laddar nu inför detta genom att inte köpa något annat (förutom harry potter saker i norrköping) innan dess. Då kommer det bli extra kul att åka dit om man kan shoppa mycket samt inte känna att man inte har råd. :D 
 
Som ni ser på bilden behöver jag lite concealer och foundation, och då vill jag ha just de produkterna. Men alla kläder på bilden är mest inspiration. Jag vet att jag vill ha T-shirts, men jag vet inte om jag vill ha exakt de jag har på bilden, t.ex. Men tröjor, t-shirts, skjortor, BH:ar och cardigans är vad jag känner att jag behöver/ vill ha i alla fall. Jag vill också ha skor men är mer en klädperson så brukar inte bli att jag lägger pengar på det lika mycket. Men ett par nya till hösten vore ju bra och dessa plommonröda vans var ju riktigt snygga!
 




Nattjästa minibaguetter
Publicerat den

Receptet till dessa goda baguetter som jag bakade i förrgår, hittade jag faktiskt i vecko revyn. De såg så himla goda ut på bilden i tidningen så jag var bara tvungen att testa. 
 


Nattjästa minibaguetter med yoghurt
(8st)
 
2 1/2 dl naturell yoghurt
13 g jäst
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl pumpakärnor
4 dl vetemjöl special (går bra med vanligt också)
2 msk smör- & rappsolja
Flingsalt
 
Gör så här: Dag 1: Rör ihop yoghurt, jäst, salt och honung i en bunke. Tillsätt hälften av pumpakärnorna och det mesta av mjölet. Rör till en jämn deg. Ställ kallt över natten.
Dag 2: Knåda ihop degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut 8 längde och vrid till tunna baguetter, ca 15 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 15 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla längderna med smör- & rappsolja (jag använde olivolja) och strö över resten av pumpakärnorna och lite flingsalt. Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 10 min. Låt svalna på galler.



Löser korsord som en pensionär
Publicerat den

Just nu kommer inga golfare hit till kiosken. Då passar jag på att gå ut och sätta mig med en cola och en tidning med korsord. Haha är så dålig på det! Läser det aldrig annars.






Harry Potter the Exhibition
Publicerat den

Ååhh vad jag längtar!! På måndag åker vi till Norrköping för att gå på en Harry Potter utställning med massa saker från filmerna. Denna utställning hade premiär i Chicago 2009 och har efter det varit i Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney och Singapore. Och nu har den Europa premiär i Norrköping. Alltså detta är så coolt och jag är så himla glad över detta. Ni kanske inte vet det alla, men jag är ett riktigt Harry Potter fan. Så One Direction (och allt annat man brukar vara ett fan till) släng er i väggen säger jag bara.
 
Kan ni fatta hur coolt detta är? I Norrköping??
HP banner 04.14
HP banner 2
HP Banner 3
 
Det finns en trailer till det med :D
 
Jag måste spara pengar men detta är en onceinalifetime-sak så i shoppen som finns vid utställningen kommer det handlas. MYCKET.



Frukost
Publicerat den



Morn morn. Nu ska jag åka och jobba igen. Usch vill verkligen inte det i det här fina vädret! 



Skalbagge
Publicerat den

 
Trevlig bild va? Jag letade genom mina bilder på datorn och hittade denna bilden på en jättestor skalbagge som jag hittade på marken när vi var hos mina kusiner på kalas.
 
I dag har jag bara jobbat i stort sett och har noll inspiration eller andra bilder att lägga upp. Därför bloggar jag om en skalbagge. Godnatt vänner!



Kvällens outfit
Publicerat den


Linne - Gina tricot
Kofta - Gina tricot
Byxor - Monki
Skor - Converse
Väska - HM (jättegammal från barnavdelningen)

Ikväll ska vi hem till John m.fl. och då blev det detta i klädväg. Lite varmt men på kvällen blir det nog lagom. Först ska mamma och jag bara hämta Ellen som jobbar i kiosken idag (imorgon är det min tur igen :-(..).



Härlig brunch ute i värmen
Publicerat den

 
Har verkligen kommit in i en bak-period nu och det är ju så kul! Efter att jag hade gjort muffinsarna igår gjorde jag en deg som fick jäsa över natten och nu runt 10 tiden bakade jag ut den och gjorde små baguetter. Jag stekte också plättar/amerikanska pannkakor och gjorde smoothies. Sen dukade jag ordning för hela familjen ute och så åt vi detta. Åh det var så gott! Synd bara att det tar sån tid och att det blir så mycket disk... Annars hade man ju velat göra det här varje dag!
 
Men nu till det tråkiga: disken. Jag kan verkligen inte hålla ordning det allra minsta när jag är i köket så det ser ut som (typisk mammareplik) ett bombnedslag här. Ska gå och ta tag i det nu då och så hörs vi senare!
 
Kramis
 
 



Morotskakamuffins
Publicerat den

 
Bakade dessa förut som jag, mamma och min lillebror fikade nu ikväll. Det skulle vara muffins men de blev så platta :( Aja, de blev goda i alla fall!
 



Sommarkväll
Publicerat den




Igår var jag med familj + en annan familj hemma hos några vänner till familjen.  
Mina syskon spelar nämligen i ett band tillsammans med Olle (familjen vi var hos) och Edvin (den andra familjen som kom) och de spelade lite för oss under kvällen. Annars åt vi väldigt god mat (grillat) och hade det trevligt.
 
Nu ligger jag i sängen med datorn haha men vi ska snart äta lunch och sen åka och bada!



Collage - sensommaren/hösten
Publicerat den

Fall 2014
Jag slängde ihop ett collage med lite olika saker jag skulle vilja titta på fram emot sensommaren/hösten. Känns lite dumt att tänka på hösten mitt i sommaren, jag vet, så förlåt. Men det är ju på hösten alla roliga kläder kommer! Jag kan inte låta bli att kolla. Älskar inte ni också höstkläder? 
 
Av kläderna i det här collaget är linnet med det läskiga djuret min favorit. Den påminner mig så om en figur i ett datorspel jag spelade när jag var liten, och som jag var helt livrädd för. Känner typ att jag måste ha den!
 
Om det är något ni vill kika in på är det bara att klippa på länkbilderna här nedan.




Sommarbär
Publicerat den

 
Igår var vi på min kusins 11 års kalas med släkten. Det var mysigt då vi kunde sitta ute och äta grillat och alla bär som ni ser på bilderna.
 
Idag har jag inga planer alls men jag vill kunna åka och bada någonstans så ska höra med min familj. Annars tänkte jag ta och baka eller pyssla för det var ett tag sen. Älskar sådana här lediga dagar ibland då man inte behöver göra något speciellt. 



Böcker
Publicerat den

Jag älskar att läsa och har verkligen kommit in i en sån period nu!

 
Dessa tre böcker kom med ett paket idag som min mamma och lillasyster precis var och hämtade. Det skulle egentligen ha varit en till "We were liars" men den kommer någon annan gång. Lite typiskt att det var just den boken som inte kom nu för det var den jag hade sett fram emot allra mest. Vilken ska jag läsa först?
 



Espresso house
Publicerat den

Sitter nu och äter frukost och läser på espresso house. Varför jag gör detta all by myself är för att jag väntar på en buss som ska ta mig till Moa. Får se vad vi hittar på då, kanske fotar lite. :)






Resultatet av skrivbordet
Publicerat den

Så här blev resultatet av skrivbordet jag målade om. Tycker att det blev rätt bra.
 
 
Idag är jag äntligen ledig efter att ha jobbat fyra dagar. Jag sov jättelänge idag så mycket gjort kan jag inte direkt få. Hade dock tänkt att koreografera lite. Just nu håller jag på med två koreografier, en till Brokenhearted med Karmin och en till Bad Romance med Lady Gaga. Sen ska jag och Lisa träffas någon gång och lära varandra våra koreografier. Är jättespänd på att få lära mig hennes. Vi skickar smakrov till varandra då och då och jag tycker hennes ser verkligen skitbra utt! Får se vad det blir utav våra koreografier i framtiden. Det kanske kommer läggas upp något så ni också kan få se ;)



Fika
Publicerat den

Fick sluta mycket tidigare från jobbet idag (hela 6 timmar) så jag Nina och Nora träffades för en fika på pims. Det var väldigt mysigt och kuligt.
 
 
 



Bloggtips
Publicerat den

Gotland, lördagES_9322Eskilstuna

Ni vet sådana där "bloggenstemapassarenperfekt-bloggar" och man bara åh. Det är bra text, fina foton, fin design, fin stil, och allt. Och man bara mer än önskar att det var sin blogg och inte någon annans.
 
Här får ni ett bloggtips av mig och det är Elsa Billgrens blogg . Hon kanske inte riktigt har min stil när det kommer till kläder men det är ändå inspirerande och kul att se och läsa om. Det är mycket inredning, vilket jag älskar att se bilder på. Och där kan man allt säga riktiga vintage- och loppisfynd. Så himla fantasifullt och klockrent.
 
Något som också gör bloggen så bra är alla fina foton! Kvaliteten tillsammans med motiven gör bloggen bara ännu bättre. et gör så himla mycket med en liten bättre kamera.
 
 
 
 



En sån där superdag
Publicerat den

 
Då var det dags igen. Efter flera dagar med riktig sommarlovskänsla är det dags att jobba imorgon igen. Fyra hela dagar i en kiosk. Som tur är kommer vädret bli sämre, då missar jag ju inte en sån där superdag. Idag var det en sådan där super dag. Jag och Lisa var och solade och badade hela dagen. Spelade, kort, pratade, åt picknick och myste. Riktig sommarlovkänsla. 
 



Waterfall braid
Publicerat den

Har börjat tycka detta med hår, frisyrer och flätor är väldigt kul så idag testade jag att göra en vattenfallsfläta för första gången. Och det var faktiskt förvånansvärt lätt! Min syster Ellen med sitt långa fina blonda hår fick vara försökskanin.





Min sommardag
Publicerat den

I natt somnade jag halv fyra vilket var riktigt dumt. Jag hatar att vända på dygnet och gör det jämt, så fort det är några dagar på följd då jag inte behöver gå upp tidigt. Jag bestämde mig för att vända på det och gick faktiskt upp 20 över 9 sen imorse. 
 
Direkt efter frukosten gick jag ut och slipade och målade om ett gammalt skrivbord som jag ska byta ut mot mitt nuvarande alldeles för stora. Det var faktiskt rätt kul att grejen lite och se att det blir ett resultat utifrån det man gör.
 

Så här såg skrivbordet ut innan jag började. Imorgon ska jag måla ett lager till så resultatet får ni nog inte se förrän i övermorgon.
 
Efter målningen åkte jag till Nora där vi badade i hennes pool, kollade serier, snackade och gjorde god mellis. 

 
Smoothie, american pancakes och kaffe. 
 
Sedan vid sex kom mamma och vi åkte till mina kusiner då jag och Siobhan skulle rida. 



Putte i parken
Publicerat den

Jag och Stina for i fredags till Karlstad för att gå på Putte i parken, en festival som var gratis! Det bästa vi såg var självklart nause. Älskar house musik och jag älskar att dansar och det hör blev en blandning av båda. Man blev så glad! Vi såg även dregen, Linda pira med någon annan hiphopare och sen några fler inte så roliga. 

Vi gick även en sväng på stan och då köpte jag dessa byxor på monki för 200:-. Bra bild, jag vet. 

Det var i alla fall en riktigt rolig helg!







Läsa
Publicerat den

När man hittar en riktigt bra bok finns det inget annat i hjärnan förrän man läst ut den. I sommar har jag tänkt att läsa massor. Jag har massor böcker som vänta på att bli lästa, sådana jag inte orkat läsa innan. Jag har alltså väldigt många böcker på min "att läsa lista". Men nu är det sommar och då har man massor av tid till detta. Och läsa är ju något man både kan göra inne när det regnar och ute när man solar t.ex. perfekt ju! I kväll sitter jag på tåget till Karlstad (jag och Stina ska på putte i parken vilket ska bli så himla kul) och då passar de ju utmärkt att läsa t.ex!
 







Min sommar so far
Publicerat den

Hej bloggen det kanske vore dags att blogga igen. Hatar att ta bloggpauser det förstör ju hela grejen med blogg. Jaja, gjort är gjort och varför det blev gjort vet jag inte riktigt varför. Jag har bara inte haft lust helt enkelt. 
 
Nu har det gått kanske tre veckor på sommarlovet, jag vet inte riktigt för har inte riktigt koll på dagarna längre. Då är det sommarlov verkligen. Och sommarlovet har även börjat väldigt bra. I början av lovet tältade jag, Olivia, Nora och Amanda på ett helt random ställe. Olivia höll mig även vaken genom att peta in godis i min mun så vi sov ingenting den natten. Har någon mer än jag och Olivia köat utanför donken 5:30 en morgon? Nej, tänkte väl det.
 
Sen har jag varit på liseberg också! Med Moa, Alice och Ida. Det var riktigt skojsigt och jag fick äntligen åka den efterlängtade Helix. Den var grym men ändå lite av en besvikelse, tyvärr. Trodde den skulle vara snabbare och roligare!
 
Sen var det midsommar. Det firade jag tillsammans med John, hans flickvän Maja och sedan familjerna. Det blev som vanligt helt enkelt.
 
Sen har jag ju även varit i Kroatien, som ni ser på bilderna. Det var underbart kan jag bara säga. Sola, bada, läsa och äta liksom.